НАША гордост.
наша одговорност.

НАША гордост.
наша одговорност.

НАША гордост.
наша одговорност.

наши активности

СКОПСКО за Охридско Езеро

16.2.2023

Останато

Да му го вратиме сјајот на нашиот бисер

Mалите промени во навиките и нашето секојдневно однесување се од големо значење за нашите природни убавини, кои ќе ги оставиме во наследство на нашите идни генерации.

Нашата прва акција се одржа на 2 Декември, во Охрид. Таму, заедно со претставници од општините Охрид, Струга и Дебрца, членовите на Црвен Крст Охрид и нуркачите од @amforadiving и @divingcenterakvatek исчистивме 7 локации покрај езерото и во езерото, со вкупна површина од 100 000 м2 и собравме 30м3 отпад или посликовито, два полни камиони за ѓубре. Продолжуваме понатаму!

Општествено одговорната платформа на најголемиот и најпознатиот македонски пивски бренд, „Наша Гордост. Наша одговорност.“, во чиј фокус е заштитата и чистењето на крајбрежјето и дното на нашиот најубав природен бисер – Охридското Езеро, влегува во својата следна фаза, во која ќе се донира 1 (еден) денар од секое продадено СКОПСКО или СКОПСКО Smooth во стаклена амбалажа, во фондот за чисто Охридско Езеро. Покрај чистењето и заштитата на езерото и сите убавини со кои е окружено, целта на оваа фаза од иницијативата е да помогне во чистењето на езерото и истовремено да го промовира стакленото пакување како одржлив, природен и еколошки избор, кој може да се употребува повеќе пати. Ова не е ништо ново за консументите на СКОПСКО, за кои, во минатото, стаклената амбалажа беше прв избор, што и може да се заклучи од старите СКОПСКО гајби и СКОПСКО пакувања, кои и ден денес може да се најдат по таваните или подрумите на нашите домаќинства. Затоа, нашата крајна цел е да ги инспирираме консументите од постарите генерации да се вратат на својата стара навика, а оние од поновите да оформат нова и да ја направат стаклената СКОПСКО амбалажа свој прв избор, зошто малите промени во навиките и нашето секојдневно однесување се од големо значење за нашите природни убавини, кои ќе ги оставиме во наследство на нашите идни генерации. Зошто, нашата гордост е наша одговорност!

СО КЛИКАЊЕ НА КОПЧЕТО “Прифати ги сите колачиња”, СЕ СОГЛАСУВАТЕ СО УСЛОВИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ на КОЛАЧИЊА И ПОЛИТИКАТА нА приватност.